Brinno | Application Stories | Interview with Ryan Connor NO

Spinner

 
 
 
 
Buildings with an orange overlay

Intervju med Ryan Connor
den geniale skaperen bak Growing Answers YouTube-kanalen

Hans kjærlighet til hagearbeid skinner gjennom

YouTube-kanalen Growing Answers har utviklet seg fra en selverklært videosøppelskuff til et høyt ansett og kuratert bibliotek med hagebruksinnhold. Ryan Connor har bygget en fantastisk ressurs for hageelskere over hele verden.

Med 47,5 000 abonnenter og over 8,6 millioner visninger, har han et flott fellesskap av gartnere som jobber sammen for å forbedre sine voksende ferdigheter. Ryan utfører eksperimenter for å gi seerne svar på vanlige spørsmål om hagearbeid. Noen av eksperimentene hans inkluderer en serie om den beste typen vann for hydroponi, de beste vekstlysene, gir luftede og ikke-luftede forhold, og skaper en bambusskog i hagen hans. Hans kjærlighet til hagearbeid viser seg gjennom videoene hans, og han er lidenskapelig opptatt av å dele sine erfaringer og gi et morsomt læringsmiljø for følgerne sine. Time lapse brukes i hele kanalen hans for å støtte eksperimentene hans og vise forskjellige plantebevegelser under forskjellige forhold.

Nylig fullførte Ryan et 4,5 måneders filmprosjekt ved å bruke Brinno TLC200Procameras for å filme veksten og blomstringsprosessen til en amaryllis. Sammen med de imponerende svingvinklene er det økende veiledning i videobeskrivelsen.

RO/DI Water vs Tap Water Hydroponics
Mars-Hydro SP-250 Review
Aeration vs No Aeration
Moso Bamboo Grown Indoors with LED lights
TLC200Procameras

Fortell oss om Amaryllis-filmprosjektet.

Hvordan så oppsettet ditt ut, hvor lang tid tok det?

Amaryllistime Lapse ble satt opp i kjelleren min hvor jeg gjør alle eksperimentene mine. Til den svarte bakgrunnen brukte jeg en vokselampe og siden av et voksetelt.

Etter hvert som jeg vokste, justerte jeg kameravinkler for å prøve å fange alt jeg kunne. Denne spesielle planten vokser ganske raskt, og kameraet eller planten måtte alltid justeres for å reframe bildet.

Det tok flere måneder å fullføre prosjektet da den første fasen bare var å dyrke bladene. Den andre fasen (blomstringsfasen) startet først ca. 8 uker senere, etter at planten ble satt i dvale for å utløse en blomstringssyklus.
White flower

Har du noen tips til andre kreative som vil filme plantene sine?

De eneste tipsene jeg har til andre er å lære å kontrollere kameraet og objektivet manuelt. Du må fokusere objektivet nøyaktig, og hvis du bruker et ettermarkedsobjektiv med justerbar blenderåpning, må du lukke blenderåpningen langt nok for å få best mulig fokus og oppløsning.

Noen ganger bruker jeg et stykke papir med tekst på for å hjelpe med å fokusere og stille inn blenderåpningen for det beste bildet. Dette må gjøres hver gang du endrer kameraposisjon. Så skaff deg et justerbart objektiv.

Mitt neste tips er å vite hvilke intervaller du vil bruke. For nye frøplanter setter jeg den ofte til å ta et bilde hvert 5. minutt. Etter noen dager vil jeg så endre intervallene for å ta et bilde hvert 10. minutt. Etter hvert som en plante vokser seg større og endringene blir mindre tydelige, stiller jeg ofte kameraet til å ta bilder hvert 20. minutt. Dette avhenger imidlertid av veksthastigheten. En saktevoksende potteplante som Photos Ivy, 1-2 bilder om dagen er nok. Og bruk alltid den interne timingen. Det er ingen vits i å la kameraet fotografere i mørket, noe som kan gjøre redigering vanskelig senere og bare tapper batteriet raskere.

Ryans beste skytetips

  • Bruk et stykke papir med tekst for å hjelpe med fokusering og innstilling av blenderåpning
  • Husk å refokusere hver gang du flytter kameraet
  • Juster intervallet ditt basert på plantearter og vekststadium
  • Still inn en tidsplan eller tidtaker for det eneste opptaket i løpet av dagen
  • Følg Ryan på hans Growing Answers YouTubeChannel eller på Facebook.
Pink and white flower