Brinno | Application Stories | Notre Dam

Spinner

 
 
 
 
Buildings with an orange overlay

Bruk time lapse til å dele beste praksis
for å gjenopprette verdensarvsteder

Sorg over Notre Dame

I fjor stoppet alle rundt om i verden for å sørge over Notre-Dame i Paris etter at en skogbrann ødela katedralens tak. Denne katastrofen var en god påminnelse om kraften og viktigheten til verdens historiske kultursteder.

Bevaring av kulturminner kan virke som en skremmende oppgave som ikke er verdt tiden og innsatsen i denne stadig mer digitale verden, men disse nettstedene gir ikke bare lokalbefolkningen en kilde til identitet, men fungerer også som et samfunnssenter for kulturelle aktiviteter. Mange historiske verdensarvsteder rundt om i verden sliter med å finne en balanse mellom å opprettholde deres relevans i denne moderne verden og opprettholde deres autentisitet som steder av historisk betydning. Den UNESCO-listede basilikaen Notre-Dame de Fourvière i Lyon, Frankrike, viser frem sin beste praksis for enhetlig bevaring av kulturarv og samfunnsbygging i en time-lapse-video.

Basilikaen beskrives av mange i byen Lyon som hjertet av regionen, og beliggenheten på toppen av bakken med utsikt over byen har en rik historie som strekker seg over 2000 år. Med over 2,5 millioner besøkende i året, tar hver besøkende veien opp bakken av forskjellige grunner, og hver av dem drar med en unik opplevelse som er både åndelig og kulturell.

Fourvière-stiftelsen

I 1998 etablerte basilikaen Fourvière Foundation, en ideell organisasjon med ansvar for vedlikehold av den historiske eiendommen, samt for å drive eiendommens turist- og kulturaktiviteter. Stiftelsen er et viktig medlem av Lyon-samfunnet og jobber i samarbeid med byen Lyon og regionen Auvergne-Rhône-Alpes. Fourvière-stiftelsen leder for tiden et enormt renoverings- og restaureringsprosjekt med det riktige navnet "New Momentum for Fourvière"-prosjektet, som startet i 2016 og forventes å være ferdig i 2022. Som alle basilikaaktiviteter er dette prosjektet mangefasettert og har som mål å styrke stedets åndelige, kulturelle, turist- og filantropiske aktiviteter.

Inkludering er et sentralt tema for dette prosjektet, og stiftelsen jobber med mange samfunnsgrupper for å sikre at Notre-Dame de Fourvière fortsetter å være et fristed for alle. I år vil en ny restaurant åpne på stedet i samarbeid med Apprentis d'Auteuil, en organisasjon som tilbyr læreplasser til utsatte ungdommer. Stiftelsen jobber for å skape et bredt spekter av sysselsettingsmuligheter for utsatte samfunnsmedlemmer så vel som personer med nedsatt funksjonsevne. Tallrike lokale veldedige organisasjoner vil også bli invitert til å bruke det nyopprettede fellesskapet til sine ulike aktiviteter.

Time-lapse brukes for å dokumentere hele prosjektet. Disse opptakene lar basilikaen skape en mer minneverdig opplevelse for hele samfunnet og tjene som en arkivreferanse som fremtidige generasjoner kan nyte.

Det nye momentum-prosjektet

Med hver større fremgang i byggeprosessen deles videoer og bilder med prosjektpartnere, allmennheten og velgjørere. Brinno BCC100-kameraer ble installert på stedet for å fange hele byggeprosessen. På spørsmål om hvorfor Brinno-kameraene ble valgt, sa Adele Petit fra Fourvière Foundations kommunikasjonsteam at det var på grunn av deres verdi for pengene og brukervennlighet. Videoer vil bli gjort tilgjengelig for publikum digitalt gjennom stiftelsens sosiale mediekanaler og nettside, samt på skjermer i den nyåpnede velkomstpaviljongen.

Brinno vil samarbeide med Fourvière Foundation for resten av New Momentum-prosjektet, og gi dem et BCC2000-kamera for å fange resten av prosjektet i HD. Abonner på vårt nyhetsbrev eller følg oss på FB for å holde deg oppdatert på alle våre internasjonale partnerprosjekter!

For mer informasjon om Fourvière Foundation eller hvis du ønsker å bli involvert i dens aktiviteter ved Notre-Dame de Fourvière-basilikaen i Lyon, besøk deres hjemmeside: https://www.fourviere.org/

For å lære mer om Brinnos Construction Series-kameraer og hvordan time-lapse kan brukes til å forbedre restaureringsprosjektet ditt, gå til: www.brinno.eu

Youtube
www.fourviere.org/
Inside Notre